Pour un avenir plus équitable

 

 
 
 

Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /var/www/web4pmeprod1/includes/common.inc).

Het Pascale Couturier Fonds.

Het Fonds Pascal Couturier is in heeft sedert begin 2021 al zijn activiteiten stopgezet.

Iedereen wordt van harte bedankt voor zijn of haar inzet in de schoot van het het Pascal Couturierfonds of zijn commissies.

Vooral voor haar of zijn engegement bij de geleverde hulp, de giften, steun en getuigenissen.

De v.z.w. werd opgericht in 1985. Het fonds kwam tegemoet aan noden van jongeren uit de Bijzondere Jeugdbijstand over gans het land die een chaotische kindertijd of - jeugd hebben gekend.

In de overgangsperiode naar de meerderjarigheid was deze P.C.F. steun bedoeld als aanvulling naast de structurele steun van de overheid. De financiële hulp richtte zich naar alle jongeren, maar vooral naar studerende jongeren die de stap zetten in de wereld als jong-volwassenen.

Het P. Couturierfonds heeft deze jongeren een duw in de rug gegeven, een steun in de verhoging van hun kansen. Dit zonder onderscheid te maken in afkomst, cultuur en -of overtuiging van de jongere en precies daar waar de jongere de nodige hulp vanuit de reguliere wetgeving moest missen.